Bygga Pool?

-Funderar du på att bygga pool?

Bygga pool

Om du planerar bygga pool har du hittat rätt poolbyggare!

En av de första frågorna för många kunder är, vad kostar det att bygga pool?

Innan man ska beställa bygget av poolen vill man gärna ha en offert på hela poolbygget vilket vi därför lämnar kostnadsfritt.

Dessutom hjälper Broströms dig att välja ut rätt pool som passar just dig och dina önskemål.
Vi är mycket stolta över att vi är utvalda som  huvudentreprenör åt Folkpool Kristianstad och eftersom vi utför totalentreprenad av poolanläggningar i hela Skåne från flera olika tillverkare så är vi ett självklart val för våra kunder!

Våra kunder uppskattar verkligen att endast en entreprenör sköter alla delar i arbetet med att bygga pool och även allt runt omkring!

Risken för tvister som kan uppstå mellan entreprenörer elimineras och detta medför i sin tur att hela arbetetsprocessen förenklas.

Vi tar fullt ansvar när vi ska bygger våra pooler och har ingen att skylla på om något går fel.

Vi utför poolmontage med allt från grävning och markarbete, inklusive dränering, hängning av liner till badklar swimmingpool med pooltak samt trädäck eller stensättning runt poolen och i och med detta får våra kunder en mycket friktionsfri upplevelse.

Pool i trädgården

Med omfattande erfarenhet inom poolbranschen och genom ett nära samarbete med våra kvalificerade poolåterförsäljare är vi redo att guida dig genom varje skede, från den inledande planeringsfasen till det ögonblick då din pool står färdigbyggd.

Pool hemma
Med vårt engagemang och expertis strävar vi efter att skapa en sömlös och tillfredsställande upplevelse för dig som kund, och vi är dedikerade till att förverkliga dina poolvisioner på ett professionellt och pålitligt sätt.
pool i trädgården
Att förverkliga drömmen om en egen pool är möjligt redan i år, vilket skulle ge en verklig känsla av vardagslyx. En guidning erbjuder insikter om olika alternativ och möjligheter för att hjälpa dig hitta den perfekta poolen som uppfyller dina drömmar.

Vägen dit kan verka överväldigande, men vi på Broströms är poolexperter och står redo att vägleda dig genom processen. Med erfarenhet från många år tillbaka kan vi erbjuda råd och stöd för att säkerställa att du får den pool som passar bäst för dina önskemål och behov.

Genom att erbjuda gedigen expertis när det gäller att bygga pool strävar vi efter att göra din dröm om en egen pool till verklighet så smidig som möjligt.

För att du ska nå ditt mål och få ditt första dopp i den egna poolen ger vi på Broströms dig de bästa råden.

En viktig fråga att ställa dig är om du vill bygga själv, helt eller delvis, eller om du föredrar professionell hjälp.

Beslutet att bygga pool själv påverkas mycket av den tid du är beredd att investera i.

Oavsett vad du väljer kan du få hjälp med hela byggprocessen och får en offert för att bedöma kostnaderna.
Pool Poolsarg Poolkant Liner Dura

Storlek

Valet av poolens storlek, poolpump och underhållsrutiner är avgörande faktorer för att säkerställa långvarigt nöje från din pool och därför finns det olika typer av swimmingpooler, och valet av den mest lämpliga beror på din tomts specifika förhållanden och dina önskemål. Att göra väl genomtänkta val i dessa aspekter kommer att påverka att du kan njuta av poolen optimalt över tid.

Vi utför:

Markarbetet, Bygger poolen, Anläggning av området runt poolen. Både stenläggning och trädäck. Infarter, trädgårdar och staket!

Att bygga pool

Att bygga pool innebär många olika överväganden och det är ofta svårt att navigera i processen som lekman, därför finns vi här för att hjälpa dig och reda ut eventuella frågetecken kring ditt poolbygge.

Kontakta oss för att få priser och offertförslag på ditt poolbygge och låt oss göra din dröm om en egen pool till verklighet.

By pool

Utvärdera tomtens förutsättningar

Innan du bestämmer dig för vilken pool du vill ha, bör du utvärdera vilka förutsättningar din  tomt har för placeringen av din pool.

Ta även hänsyn till faktorer som markförhållanden, höjdskillnader, tillgängligt utrymme och eventuella restriktioner från kommunen och Dessutom kan en erfaren säljare ofta hjälpa dig att anpassa poolen efter din tomts specifika egenskaper.

Välj rätt poolleverantör

Att välja rätt poolleverantör är avgörande för att säkerställa en smidig process och kvalitativt resultat. Jämför inte bara priser utan även omdömen, referenser och tidigare arbeten. En pålitlig och erfaren poolleverantör kommer att vara vår viktiga partner genom hela poolbyggprocessen.

Bygglov och regelverk

Kontrollera om det krävs bygglov för att installera din pool i ditt område och följ de lokala regelverken och bestämmelserna. Detta kan ofta variera beroende på var du bor och poolens storlek men en erfaren poolleverantör bör kunna guida dig genom processen och ge råd om bygglov och överensstämmelse med regelverk.

Få flera offertförslag

Innan du fattar ditt beslut bör du se till att få flera offertförslag från olika poolleverantörer. Detta ger dig en bättre förståelse för kostnaderna och vad varje leverantör erbjuder. Genom att jämföra offertförslagen kan du göra en informerad och välgrundad beslut om vilken leverantör som passar bäst för dina behov.

Premiumpool

För dig som inte nöjer dig med en standardpool utan vill skapa något helt unikt. Endast fantasin sätter gränserna för en Premium Pool. Infinitypool är oslagbart men kostar betydligt mer.

Offentliga pooler

Vi bygger alla typer av pooler. Även specialiserade pooler för användning i offentliga miljöer som babysim, dop campingar, herrgårdar, hotell och liknande verksamheter.

Liner – färg på poolvattnet

Utseendet på din pool kan anpassas genom att välja poolduk, även känd som liner, för väggarna och botten av poolen. Standardalternativet är oftast en blå liner, men det finns olika färger och mönster att välja mellan. Poolåterförsäljarna erbjuder en mängd olika liners, och du kan utforska alternativen för att hitta den som bäst passar dina önskemål.

Platssvetsad liner

Med platssvetsad liner kan du välja en riktigt snygg liner som dessutom är tjockare och har längre livslängd. Detta val ökar dock kostnaden men å andra sidan så, med längre livslängd så minskar ju skillnaden i pris över tid.

Inomhuspool

Även om utomhuspooler fortsätter att vara de mest vanliga och populära alternativen när det gäller pooler har trenden de senaste åren sett en ökning av inomhuspooler. Fördelen med inomhuspooler är att du och din familj kan njuta av poolen året runt, oavsett väder eller årstid och detta är även särskilt viktigt för dem som använder poolen för motion eller rehabilitering. Installationen av en inomhuspool kräver däremot mer förberedelse jämfört med de traditionella utomhuspoolerna. Stommen för inomhuspooler är anpassad efter varje kunds specifika förutsättningar och behov vilket innebär att det sällan handlar om en standardlösning.

Stommen för inomhuspooler är anpassad efter varje kunds specifika förutsättningar och behov

Pool idag kontakta oss

Ring oss redan idag!

Ring eller maila så bokar vi ett kostnadsfritt hembesök när det passa er!

Tillbehör

Poolpaketet inkluderar de grundläggande komponenterna för poolen, men det finns också möjlighet att lägga till extra tillbehör för att skapa en mer exklusiv poolupplevelse. Du kan överväga tillval som en gaveltrappa för en elegant entré i poolen eller varför inte kantsten för ytterligare designelement och eventuellt sporttillbehör som jet stream för extra spänning och träning i poolen. Utforska tillbehörsalternativen för att anpassa din pool efter dina specifika behov och önskemål.
Vissa tillbehör bör man köpa från början då det kan bli betydligt mer kostsamt att lägga till i efterhand.

Planering och design

Vi arbetar nära din valda poolleverantör för att skapa en detaljerad plan och design för din pool. Där diskuterar vi placering, poolens form, materialval och eventuella tillval som trappor, belysning eller pooltak. En genomtänkt plan kommer att bidra till att undvika obehagliga överraskningar och därmed säkerställa att poolen passar perfekt in i din trädgård. Det finns poolpaket i många olika storlekar, men det går självklart även att få sin pool i nästan vilka storlekar, former och djup som helst. De vanligaste poolpaketen som våra kunder väljer är mellan 3,5 x 6,5 meter och 4 x 8 meter, med ett djup på 1,5 meter men ibland kan kunden vara t.ex. en elitsimmare som vill ha en pool som är 3 x 12 meter, eller någon kund som vill kunna dyka mer och önskar extra djup pool.

Pooltak

Ett pooltak är en investering som förlänger badsäsongen

Ett bra pooltak underlättar skötseln och sparar energi. Det finns pooltak i olika storlekar för att möta dina behov. Man kan beställa pooltak i storlekar från 3×6, 4×8 och upp till 5×10 meter som standard. Önskar du en specifik färg eller annorlunda storlek?

Det är inga problem, eftersom många pooltak kan anpassas ganska mycket för att passa just dina unika förutsättningar.

Med ett pooltak får du också en säker och ren poolupplevelse. Förläng din badglädje och gör din pool mer energieffektiv med ett pooltak.

Det fungerar bra som ett skydd för din pool när den inte används och ger flera andra fördelar.

En annan fördel är att det förlänger badsäsongen betydligt jämfört med andra täckningar.

Montage av Pooltaket

På bilden håller vi på med montaget av ett stort pooltak på 5 x 10 meter.

Året runt-badning

Genom att skjuta på eller av pooltaket kan du njuta av att bada året om. När vädret inte är optimalt kan du fortfarande bada under tak, och när solen är framme skjuts taket enkelt bort för att bada under bar himmel.

Bygga pooltak Galand

Stabilare pH-värde. Genom att förhindra försurat regnvatten från att komma i kontakt med poolvattnet bidrar pooltaket till ett mer stabilt pH-värde. Detta minskar din kemikalieförbrukning och gör poolskötseln mer kostnadseffektiv. Minskad vattenavdunstning. Pooltaket fungerar som en barriär mot vattenavdunstning, vilket innebär att du behöver fylla på mindre vatten i poolen. Detta sparar både vatten och tid.

Pooltakens fördelar är många
Vintertäckning utan tunga plåtar. Pooltaket kan användas som vintertäckning, och eftersom det är skjutbart slipper du bära tunga vinterplåtar. Det gör vinterförberedelserna enklare och mer bekväma. Skydd mot löv, smuts och regnvatten. Ett skjutbart tak hindrar löv och andra föremål från att falla i poolen, vilket minskar behovet av rengöring och därmed också minskar förbrukningen av klor.
Pooltak bygga pool

Minimalt underhåll

Under sommarsäsongen kräver pooltaket minimalt med underhåll. Det ger en praktisk och effektiv funktion att hålla poolen ren och skyddad när den inte används.
Pooltak Victory
Pool side relaxing med en bok

Sammanfattningsvis är ett skjutbart pooltak en bekväm och energieffektiv lösning för att maximera användningen av din utomhuspool och underlätta dess skötsel.

Köpa färdig pool eller delvis bygga själv

När du bestämmer dig för att skaffa en pool finns det två huvudsakliga vägar att välja mellan. Du kan antingen välja en badklar poolanläggning där återförsäljaren erbjuder en helhetslösning och ger ett fast pris för en färdig poolanläggning.

Alternativt kan du välja att vara mer delaktig i projektet. Du kan använda dina egna kontakter och ta hand om vissa delar av processen själv.

Exempelvis kan du välja att anlita en poolmontör för moment som linermontage och montering av reningsverk. Poolpaketet kommer ofta med detaljerade instruktioner.

Beställa poolen

När du har beslutat dig för pooltyp och modell och fått en offert från din säljare, är det dags att göra din beställning. Se till att gå igenom offerten noggrant innan du bekräftar beställningen. Din återförsäljare kommer att ge dig leveransbesked med instruktioner för poolleveransen.

Eventuella beställningar av arbete bekräftas av återförsäljaren eller entreprenören.

Betalning

Du har vanligtvis möjlighet att antingen betala hela poolpaketet i förskott eller använda leverantörens finansieringsalternativ.

Oss entreprenörer kan du oftast betala i efterhand när varje större delmoment är klart. Du får alltså leverans av beställning så du kan se vad du betalar för i förväg. Inga dolda överraskningar eller plötsliga omotiverade kostnader.

Lossning av gods

När poolpaketet levereras lossas det ofta med kranbil vid tomtgränsen, och hjälp från en till två personer krävs normalt från beställaren för att lossa godset. Kontrollera att antalet kolli stämmer överens med fraktsedeln innan du signerar den. Se även till att inget gods är skadat under transporten och notera eventuella skador på fraktsedeln eller meddela speditören omgående.

Installation

När planen är klar och godkänd är det dags för installationen. En professionell och erfaren poolleverantör kommer att hantera byggprocessen smidigt och effektivt. Var förberedd på viss störning under byggtiden, men som en pålitlig leverantör strävar vi efter att minimera olägenheterna.

Att bli poolägare är en spännande resa, och med rätt vägledning kan du snart njuta av din alldeles egen pool.

Pool levereras på pall

Att säkra förvaringsförhållandena för poolmaterialet är viktigt. Skydda elprodukter genom att förvara dem inomhus. Om du köpt en träpool bör regelverk och sargvirke staplas och täckas ordentligt för att undvika uttorkning och snedvridning. Dubbelkolla gärna innehållet med följesedeln för att säkerställa att inget saknas.

Badvatten i poolen

Premiärbad

Det kan vara svårt att vänta tills poolen är helt klar, och premiärbadet sker ibland när poolen håller på att fyllas och vattnet bara är 10-12°C. Det riktiga premiärdoppet när hela familjen samlas och vattnet är behagligt tempererat är en härlig känsla. Med en bra poolvärmepump kan man värma upp poolen på ett par dagar, beroende på yttertemperaturen. Har du pooltak och solen skiner går det ännu snabbare.

Underhåll och skötsel

När poolen är färdig installerad är det viktigt att lära sig om underhåll och skötsel. Följ de råd och rekommendationer som din poolleverantör ger dig för att säkerställa att poolen förblir i toppskick. Regelbunden rengöring, vattenkemi och säkerhetsåtgärder är viktiga för att maximera din poolupplevelse och förlänga dess livslängd.

Efteråt

Efter att poolen är klar och du har haft ditt första dopp, blir det en naturlig del av vardagen att sköta om poolen. Regelbunden vattentestning, dosering av kemikalier och enkla underhållsåtgärder håller poolen i toppskick. Att njuta av morgondopp och kvällsmiddagar vid poolen blir en del av det nya livet med pool, och att dessutom dela sommarhelger med familj och vänner vid poolen blir som en underbar egen oas i trädgården!

Håll din pool ren

Att hålla din pool ren är avgörande för vattenkvaliteten och minskar behovet av desinfektionsmedel och klor. Smuts i poolen kan påverka pH-värdet och andra kemiska nivåer. Användning av en håv och en städrobot är effektiva verktyg för att säkerställa att poolen hålls fri från smuts eftersomn egelbunden rengöring bidrar till en hälsosam och behaglig badmiljö.

Kristallklart

Bakom det gnistrande klara vattnet i din pool ligger en noggrant planerad reningsutrustning som fungerar i perfekt harmoni. Reningsverket spelar en central roll genom att mekaniskt avlägsna större partiklar. Efter detta steg kommer UV-ljuset in och renar vattnet från mikroorganismer vilket bidrar till att hålla vattnet rent och hälsosamt.

Enkelhet

För att enkelt hålla en konstant balans i kemiska nivåer används ibland automatisk dosering. Detta system reglerar kemikaliehalten i vattnet jämnt och minskar risken för skarpa svängningar i vattenkvalitetenoch på grund av detta kan du njuta av din pool utan oro för plötsliga förändringar i vattnets sammansättning.

Om du dessutom..

..köper en poolrobot tar den hand om rengöringen av poolbotten, väggar och vattenlinjen. Genom att enkelt starta din poolrobot kan du låta den sköta städningen medan du ägnar din tid åt roligare aktiviteter och genom detta samspel av reningsmetoder kan du upprätthålla en ren, klar och hälsosam poolmiljö.

Dyk i pool

Ett företag att lita på.

Utmana oss gärna med ett projekt!

Eller maila:

brostromsentreprenad@gmail.com

Rulla till toppen