Plattsättning & Stenläggning

Proffsiga resultat av plattsättning

Drömmer du om plattsättning eller marksten på din infart eller uteplats?

Om du planerar att anlägga uteplats eller infart med marksten eller plattsättning har du kommit rätt!

Vad ska man tänka på när man vill anlägga marksten?
En av de första frågorna för många kunder är, vad kostar en uteplats eller infart att anlägga med plattor eller marksten, inklusive kansten, underarbete och allt material?

Innan man ska anlägga plattor eller marksten vill man gärna ha en offert. Vi är bara ett samtal bort så kan vi komma och räkna på en offert, vilket är något vi alltid lämnar kostnadsfritt. Och eftersom vi har egna maskiner är det enkelt att räkna på kostnader i arbetet.
Vi på Broströms i Skåne hjälper dig att välja en marksten eller typ av plattor som passar just dig och dina förutsättningar.

Om oss Broströms

Plattsättning på mindre ytor

Likväl som större ytor så gör vi även mindre ytor och på bilden har vi till exempel anpassat marksten för rullstol åt en av våra trevliga kunder

Vi monterar poolsarg och granitkeramik

På bilden har vi lagt 150 kvadratmeter 60 x 60 cm granitkeramik runt poolen och på uteplatsen med som resultat ett mycket elegant intryck

Stensättning plattsättning stenläggning

Nivåskillnader i Trädgården

Terrassering i sten ute i trädgården är både elegant, stabilt och dessutom näst intill underhållsfritt

Noggrant underarbete inför plattsättning är nyckeln till ett bra resultat

Totalentreprenad

Granitkeramik plattor i stort format är populärt på uteplatser och ger ett elegant resultat.
Vi har egna maskiner och därmed utför vi totalentreprenad själva vilket innebär även att vi kan hålla konkurrenskraftiga priser.

Streamline

Genom nära samarbete med kvalificerade återförsäljare, som Stenbolaget i Löddeköpinge,  är vi redo att guida dig genom varje skede.

Vi har från den inledande planeringsfasen till det ögonblick då din nya uteplats är färdig assisterat er. Och med vår expertis skapat en smidig och därmed tillfredsställande upplevelse för dig som kund. 

Om ni väljer oss som entreprenör kommer ni inte att bli besviken!

Underarbetet

Att lägga grunden rätt är grundläggande!
Underarbetet är avgörande inför anläggning av marksten och plattor och på grund av detta är vi alltid  väldigt noggranna. 

Vi snålar inte med tiden vi lägger på att utföra ett kvalitetsarbete från grunden och uppåt.

Allt efter kundens önskemål förstås, försöker vi lämna ett resultat i toppklass vad gäller slutfinish. Ytor, kantstenar och skarvar ska läggas så snyggt som möjligt och det är en stor investering behövs respekt. Det måste man beaktaför att därmed också lämna ett bra slutresultat som speglar summan.

Val av material

Vilken typ av stenplattor man väljer är en personlig preferens och det valda mönstret för garageuppfarten, påverkas därför mycket av hur stenplattorna läggs. Det är viktigt att överväga att ju större plattan är desto tjockare måste den vara eftersom man vill undvika att den spricker, särskilt vid stenbeläggning av en yta där bilar ska köra.
En populär storlek är därför  210x140x50 mm som passar både för trädgårdsgångar och garageuppfarter.
Det är fullt möjligt att använda betongplattor på garageuppfarten med förutsättningen att de är tillräckligt tjocka för att klara belastningen från fordon. Det är därför viktigt att alltid beakta stenarnas tjocklek vid stenläggning av en garageuppfart.

Plattsättning

Planering

När du väljer stenplattor är det viktigt att balansera utseendet med praktiska hänsyn, särskilt om det är en yta som utsätts för tung belastning, som en garageuppfart.

Vi rekommenderar sten- och plattsättning för att förbättra trädgården, inklusive gångar, uteplatser, aktivitetsytor och rabatter där vi erbjuder erfarna plattsättare med fokus på kvalitet, detaljer och tryggt utförande. Detta för ett optimalt resultat och däför Även alltid lika nöjda kunder. Materialvariationen inkluderar användning av olika material som keramiska plattor eller natursten för att också skapa mångsidiga och attraktiva utomhusmiljöer.

Vid planering och design är det viktigt att ha en tydlig plan och idé om var plattorna ska vara och hur de ska se ut. Diskussion med plattsättaren ger möjlighet till att få tips och idéer och även att ha en grundidé som bidrar till att hålla priset nere och ger plattsättaren en tydlig bild att arbeta utifrån. Det finns även möjlighet att sätta en personlig prägel på plattsättningen med olika designelement såsom stenmurar, plattsättning runt rabatter, uteplatser, pool och mer.

När det gäller själva plattsättningsprocessen börjar man med förberedelse av underlaget genom att skapa en solid grund med grus eller bergkross och anpassar djupet efter markförhållandena. Själva plattsättningsprocessen kan sedan variera beroende på belastningen på plattorna, men förarbetet anses vara kritiskt för att säkerställa långvariga resultat.

Tips att tänka på

Fem tips för planering av plattsättning:
1. Tänk igenom och planera noggrant för material och design. Kanske det går att  matcha med kringliggande delar?
2. Kombinera olika material, färger och nyanser för att skapa ett unikt och estetiskt tilltalande utförande.
3. Bygglov behövs sällan, men det kan vara klokt att stämma av med byggnadsnämnden för att undvika överraskningar.
4. Var medveten om att plattsättning vanligtvis inte kvalificerar sig för ROT-avdrag.

Kombinationen med sten och natur

Gräslagd Uppfart med inslag av plattor eller marksten.
En gräslagd uppfart är ett utmärkt val för sommarstugor och villor. Det harmoniserar naturligt med omgivningen och dess gröna utseende smälter därmed väl in i landskapet och kan vara ett prisvärt alternativ. Jämfört med ojämna grusytor erbjuder en gräslagd uppfart en naturnära entré och det i sin tur ger en mjukare och mer ekologisk känsla samtidigt som det är funktionellt.
Kombinationen med inslag av plattor i betong eller en snygg marksten kan bli mycket elegant.
Oavsett vilket alternativ du väljer är det viktigt att överväga både utseende och funktion för att säkerställa att uppfarten passar dina behov och dessutom harmoniserar med omgivningen. Att konsultera med experter kan hjälpa till att göra informerade beslut baserade på de specifika förhållandena och kraven för din plats.

Plattsättning inslag gräs

Gårdsgrus

Grusad uppfart

Vi hjälper gärna till om du önskar grusad uppfart eller grusgångar.

Kanske med inslag av marksten?

Att välja rätt typ av grus för din uppfart är viktigt för både utseende och funktionså här har vi därför några punkter att överväga när du tänker på en grusad uppfart

Makadam (8/16)

En populär och rekommenderad variant med relativt stora stenar (bergssingel) som packas snabbt och dessutom blir stadigt, vilket gör det lätt att gå och köra på.

Krossgrus (0/18 eller 0/40)

Hårdnar snabbt och ger en stabil yta och storleken på stenarna varierar dessutom, plus att det är viktigt att välja det som passar dina behov.

Gårdsgrus

Naturligt rundade stenar från rullstensåsar. Denna variant ger en mer dekorativ och naturlig känsla, men ytan kan också vara mindre stadig än makadam.

Färgval

Om färgen är viktig för dig, var medveten om att olika leverantörer kan erbjuda olika nyanser och att undersöka olika försäljningsställen kan därmed vara en bra idé om färgen är en avgörande faktor.

Rulla till toppen